U Capital Toweru
109

Proširenje mreže ProCredit Bank: Na sarajevskoj Otoci otvorena nova poslovna jedinica

Nova poslovna jedinica na sarajevskoj Otoci
Nova poslovna jedinica na sarajevskoj Otoci
Danas je u Sarajevu, u Capital Tower u Ulici Džemala Bijedića bb, otvorena nova poslovna jedinica ProCredit banke uz poruku da je za ovu banku važno da je bliže svojim klijentima.

Nova poslovnica je dio nastojanja ove njemačke banke da svojim klijentima osigura kvalitetnu mrežu fizičkih poslovnica, obezbijedi brz i siguran pristup uslugama, ali i da se stavi na raspolaganje za razgovor i savjetovanje klijenata o njihovim važnim finansijskim koracima i odlukama. Kao i u drugim poslovnicama, integralni dio ove poslovne jedinice je zaštićena Zona 24/7, koja će pojednostaviti novčane operacije klijenata sa bankom.

Amir Salkanović, predsjednik Uprave ProCredit Bank, kaže kako je otvaranje nove poslovnice na ovoj lokaciji dio strategije banke da, pored digitalizacije usluga, klijentima osigura i olakša fizičku interakciju. "Naš razvoj je temeljen na uvjerenju da pristup banke klijentima treba biti personaliziran. Digitalizacija, u koju smo u proteklim godinama uložili znatne resurse, je izvrsna za ubrzavanje i pojednostavljenje komunikacije na relaciji klijent-banka. Ipak, vjerujemo da je fizički kontakt nezamjenjiv i znamo da naši klijenti to cijene", kaže Salkanović. On je dodao i kako je, uz nedavno otvorenu poslovnicu u Jelahu, i poslovnica na Otoci dio osvježene strategije banke prema stanovništvu. "Pažljivo pratimo potrebe tržišta i nastojimo odgovoriti na zahtjeve stanovništva. Otvaranje još jedne poslovnice u Sarajevu je usklađeno i sa proširenjem naše baze klijenata", rekao je Salkanović povodom otvaranja poslovnice.

Dio ovakvog pristupa je i upravo aktivna ponuda brzih nenamjenskih kredita za stanovništvo. Nadalje, klijenti ProCredit Bank mogu bez naknade podizati novac na svim bankomatima u zemlji, na više od 1.700 lokacija, što praktično čini da je svaki bankomat koji vam je dostupan dio ProCredit mreže. Besplatan je i sav unutrašnji promet u banci, bez dodatnih troškova, su i prilivi iz inostranstva koje klijenti dobijaju na svoj račun, bez obzira na njihovu prirodu. Cjelokupna ponuda ProCredit banke je dizajnirana prema filozofiji "vaš novac, vaša stvar" i skoncentrisana je na to da klijenti dobiju najbolju finansijsku uslugu uz minimalne troškove poslovanja sa bankom.

Poslovnica na Otoci je koncipirana, uz posebnu brigu o tome, da se u njoj klijenti osjećaju dobro kao u svom vlastitom prostoru. Uz ugodan, moderno dizajniran i svijetao prostor za interakciju sa klijentima, dio poslovnice je i Zona 24/7 koja je na raspolaganju 24 sata svih dana u sedmici. Unutar ove Zone klijenti mogu obavljati sve transkacije, uključujući podizanje gotovine u eurima, ali i polaganje dnevnih pazara zahvaljujući vrhunskim ATM mašinama.

Otvorenje nove poslovnice je prošlo uz posebno osmišljen program za mališane iz JU Vrtić "Dunje", OŠ "Mehmedalija Mak Dizdar" i OŠ "Osman Nakaš", koji su uveličali i zaista posebnim učinili cijeli ovaj događaj.

Za više informacija o ProCredit Bank, uslugama i proizvodima za stanovništvo posjetite web stranicu banke ili kanale društvenih mreža Facebook, Instagram i Linkedin.