Shelley Duvall
11

Glumica koju pamtimo po hororu "Isijavanje" otkrila zašto 20 godina nije snimala filmove

I. S.
Foto: Page Six
Foto: Page Six
Shelley Duvall, glumica koju pamtimo po hororu "Isijavanja" je u novom intervjuu otkrila zašto je napravila 20-godišnju pauzu od snimanja.

Naime, ona se vratila kući u Texas nakon što je njenom bratu dijagnosticiran tumor leđne moždine.

"To je najduži godišnji odmor koji sam uzela, ali sam to uradila iz važnog razloga - da ponovo ostvarim dobar kontakt s mojom porodicom", rekla je za magazin People.

Mnogi su nakon njenog dugog odusustva iz Hollywooda počeli nagađati da ona ima problema s mentalnim zdravljem, ali je to negirala.

Novi film u kojem je Shelly ostvarila ulogu se zove "The Forest Hills". Riječ je o horor filmu reditelja Scotta Goldberga. Premijerno će biti prikazan 11. marta u New Jerseyju.

"Shelley je ikona Hollywooda. Sretan sam što ima priliku da pokaže da još uvijek ima talenat. Tako je zabavno ponovo glumiti. To obogaćuje život", rekao je.

Kao što je već spomenuto, većina ljudi ju je zapamtila po filmu "Isijavanje" Stanleyja Kubricka. Snimljen je prema istoimenom romanu Stephana Kinga, govori o poremećenom piscu koji namjerava da pobije članove svoje porodice u hotelu izoliranom od svijeta.

Nakon što je prvi put prikazan 1980. godine, njegova popularnost je iz godine u godinu rasla, što ga je kasnije svrstalo u grupu neprevaziđenih ostvarenja iz filmske umjetnosti.