Prvo polufinale
39

Ovako se hrvatski predstavnik Baby Lasagna priprema za večerašnji nastup na Eurosongu

N. C.
Prvo polufinale Eurosonga održat će se večeras, a na njemu će nastupiti i predstavnik Hrvatske Baby Lasagna s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim".

Hrvatska radio-televizija (HRT) objavila je videosnimak posljednjih priprema prije nastupa Baby Lasagne.

Marko Purišić odnosno Baby Lasagna i njegova ekipa su se prepustili vizažistima i frizerima koji su kreirali njihov izgled za polufinalnu večer Eurosonga. Jedan član Markove ekipe je tokom priprema čak uživao u kratkoj masaži leđa.

Sudeći prema kladionicama koje predviđaju pobjednika Eurosonga, Baby Lasagna je oduševio ljude širom Evrope. Naime, on je već neko vrijeme prvi na kladionicama, a od jutros su mu šanse za porasle i sada ima 32 posto šansi za pobjedu.

Baby Lasagna i njegova pjesma "Rim Tim Tagi Dim" bile su u rezervi za ovogodišnje izdanje Dore, izbora za predstavnika Hrvatske na Eurosongu. Međutim, pjevačica Zsa Zsa odustala je od takmičenja i njeno mjesto je zauzeo Baby Lasagna koji je oduševio izvedbom i pobijedio na Dori.

Prestižni muzički događaj Eurosong odnosno njegovo prvo polufinale počinje večeras u Malmeu, a u prvom polufinalu nastupat će predstavnici Hrvatske i Srbije.