Grozan komentar
16

NBA zvijezda propustila meč zbog rođenja sina, Arenas ga kritikovao i zgrozio sve

N. M.
Gilbert Arenas (Foto: Screenshot)
Gilbert Arenas (Foto: Screenshot)
Košarkaši Minnesota Timberwolvesa ostvarili su pobjedu i u drugom meču polufinalne serije play-offa Zapadne konferencije NBA lige, pošto su ponovo u gostima savladali Denver.

Nuggetsi su tako na koljenima nakon prve dvije utakmice jer Minnesota vodi 2:0 dok se serija seli na njen teren, a sinoćnju utakmicu propustio je Rudy Gobert.

Centar Minnesote nije bio u ekipi zbog najljepšeg mogućeg razloga, pošto je njegova supruga na svijet donijela bebu.

Rodila je sina, prvo njihovo dijete, Gobert je bio uz nju, a bivši košarkaš Gilbert Arenas zgrozio je sve komentarom te situacije.

"To je beba, bit će tu i kad se vratiš. Samo kažem, da će da bude tu. Šta god želiš da radiš sa bebom, ona će da spava. Vidjet ćeš je opet za dva dana. Shvatam da hoćeš da budeš uz suprugu, ali to osiguranje i sve što imaš, to si dobio zato što si NBA košarkaš", rekao je Arenas u svom podkastu.

Arenas je u posljednje vrijeme poznat po kritikama košarkašima, ali one su gotovo uvijek usmjerene košarkašima iz Evrope, što postaje simptomatično.

Fanovi Arenasa posebno ne shvataju jer je i sam otac četvero djece pa bi morao imati dozu empatije.

Igračku karijeru je Arenas završio 2013. godine u dresu Shanghai Sharksa, a u NBA je igrao za Memphis, Orlando, Washington i Golden State.