Izdali saopćenje
131

Horde zla ogorčene potezom policije: Ovo će uveliko utjecati na ionako slabu posjetu

N. M.
Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
Najvatrenije pristalice FK Sarajevo Horde zla oglasile su se uoči nedjeljne utakmice Bordo tima protiv Veleža, koja će biti derbi 28. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine.
Potvrdile su Horde zla da će ispred sjeverne tribine stadiona Asim Ferhatović Hase biti montirane kabine za pretres navijača, koji će vršiti pripadnici sarajevske policije.
Tako će se oni poslužiti identičnoom praksom koju su prvi put implementirali na nedavno odigranom sarajevskom derbiju između Želje i Sarajeva na Grbavici, a Horde zla ne skrivaju ogorčenje tom odlukom.

"Ovim putem želimo da prenesemo da smo od MUP-a KS obaviješteni da će improvizirane kabine za pretres, poput onih viđenih na nedavnom derbiju na Grbavici, ubuduće biti postavljene i na sjevernoj tribini stadiona Koševo. Smatramo da će ovakve mjere i nepotrebne detaljne kontrole uveliko utjecati na ionako slabu posjećenost na fudbalskim utakmicama", saopćili su iz Udruženja navijača FK Sarajevo - Horde zla.

Uz to su pozvali sve navijače Sarajeva da podrže ekipu u nedjeljnom derbiju, koji Bordo tim protiv Veleža igra od 20:45 sati.