Težak zadatak
75

Prosinečki odabrao najbolje nogometaše u historiji s ovih prostora: Naveo je Sušića, ali ne i Modrića

E. B.
Robert Prosinečki (Foto: EPA-EFE)
Robert Prosinečki (Foto: EPA-EFE)
Selektor Crne Gore, legendarni Robert Prosinečki je u intervjuu za Fudbalski savez Crne Gore odabrao najbolje nogometaše u historiji s prostora bivše Jugoslavije.

Prosinečki je na klupi Crne Gore upisao dvije pobjede u prijateljskim utakmicama protiv Bjelorusije i Sjeverne Makedonije, a nedavno je odgovarao na pitanja za društvene mreže Fudbalskog saveza Crne Gore.

Najzanimljiviji je bio odgovor na pitanje ko je najbolji nogometaš svih vremena na prostorima bivše Jugoslavije.

Prosinečki je zastao i razmislio, a onda poručio kako ne može reći da je to Dejan Savičević jer mu je on sada nadređeni u ulozi predsjednika saveza.

"Bilo je puno dobrih igrača s ovog područja, svako je obilježio svoju generaciju. Bilo je iz generacije Hrvatske nevjerovatno puno velikih igrača, za vrijeme Crvene zvezde da i ne pričam. I onda poslije toga u reprezentaciji Jugoslavije igrača koji su napravili nevjerovatne karijere... Ali jedan od njih je Dejan, pa Šuker, Boban, Pape Sušić. To su bili igrači koji su obilježili nogomet ne samo u Hrvatskoj ili bivšoj Jugoslaviji nego i u svijetu", rekao je Prosinečki, a svi su u komentarima odmah primijetili kako nije spomenuo Luku Modrića, jedinog osvajača Zlatne lopte s prostora bivše Jugoslavije.